Werken met Turnitin

Andere onderwerpen van het zelfstudiepakket 'Turnitin':
   
Zoeken in het zelfstudiepakket 'Turnitin':
 

Een zipbestand opladen (Upload van zipbestand)

1. Inleiding

2. Ga naar turnitin.com

Binnen Toledo kan je enkel een beperkte versie van Turnitin raadplegen. Om zip-bestanden op te laden heb je nood aan de uitgebreide mogelijkheden en moet je dus toegang hebben tot turnitin.com.

  1. Surf naar Turnitin
  2. Gebruik je e-mailadres van UCLL.
  3. Ken je je wachtwoord (nog)? Dan kan je zonder probleem inloggen.
  4. Ken je je wachtwoord niet meer?
    1. Klik dan op de link bij "Forgot your password?". Vul het formulier in (er wordt gevraagd naar e-mailadres en achternaam). In het volgende formulier klik je op "Forgot your answer?". Je krijgt een mail met daarin een link die je kan gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen. Stel een nieuw wachtwoord in en meld je aan.

    afbeelding weergave beschreven stappen

  5. Eens ingelogd, zie je een overzicht van cursussen.
  6. In de donkere balk bovenaan de pagina kan je kiezen welke cursussen getoond worden:
  7. Zoek de cursus in de lijst.
  8. Omdat cursussen in Toledo gekopieerd worden tijdens de overgang van het ene academiejaar naar het volgende, gebeurt hetzelfde bij Turnitin en komen in deze lijst vermoedelijk verschillende cursussen met dezelfde naam voor, bekijk dus ook de datuminformatie bij de cursussen.

  9. Open de cursus door op de naam te klikken.
  10. afbeelding weergave beschreven stappen

  11. Open de juiste opdracht door bij de opdracht te klikken op de optie 'bekijken'.
  12. afbeelding weergave beschreven stappen

  13. Klik op de knop 'Bestand indienen'.
  14. afbeelding weergave beschreven stappen

3. Oplaadmethode kiezen

  1. Zodra je bovenstaande stappen doorlopen hebt, krijg je een venster waarbij je kan kiezen wat je wenst te uploaden.
  2. Kies in de keuzelijst ‘Paper indienen’ voor de optie ‘Upload van zipbestand’.
  3. Bemerk dat het beeldscherm wordt ververst en dat een waarschuwing verschijnt omdat (afhankelijk van de grootte van het zipbestand, de drukte op de Turnitin-server,...) het meerdere uren kan duren alvorens de originaliteitsrapporten van de opgeladen bestanden in het zipbestand beschikbaar zijn (met een beetje geluk hoef doorgaans echter slechts enkele minuten te wachten).
  4. In een instructie wordt tevens aangegeven dat je maximum 1000 werkstukken in het zipbestand mag opnemen, dat het zipbestand niet meer dan 200 Megabyte groot mag zijn, dat een werkstuk minstens 20 woorden moet bevatten en niet langer dan 400 pagina's mag zijn en dat slechts de meest voorkomende bestandstypes worden aanvaard.

4. Zipbestand selecteren

  1. Klik op de knop ‘Bladeren’ of 'Bestand kiezen' (afhankelijk van je browser) om het zipbestand op te zoeken en te selecteren.
  2. Klik op de knop ‘Openen’ om het dialoogvenster te sluiten

  1. Daardoor wordt de naam van het zipbestand voor of achter de knop 'Bladeren' of 'Bestand kiezen' weergegeven (afhankelijk van de browser waarmee je Toledo opende)
  2. Klik vervolgens op de knop ‘Upload’ om het opladen van het zipbestand naar de Turnitin-server te starten

5. Studentgegevens invoeren

5.1 Manueel invoeren

  1. Je beeldscherm toont nu een raster ‘Preview van ingediend bestand’ waarin je de op te laden werkstukken van je studenten nog steeds kan aan of uitvinken om ze al dan niet te selecteren voor controle op tekstovereenkomsten.
  2. Voor elk opgezocht werkstuk kan je de studentnaam selecteren in de keuzelijst ‘Student’ en kan je de titel invoeren in het invoerveld ‘Titel’ (hoe je er kan voor zorgen dat alle studentnamen, die in je Toledo-cursus of -community zijn ingeschreven, in deze keuzelijst beschikbaar zijn, wordt elders toegelicht).
  3. Indien de studentnaam in de keuzelijst 'Student' ontbreekt, kan je de invoervelden 'Achternaam' en 'Voornaam' gebruiken om de studentnaam in te voeren

Wanneer je dat niet doet en voor alle werkstukken als auteur de optie ‘Niet-ingeschreven student’ kiest, dan worden deze werkstukken eveneens opgeladen in Turnitin, maar zal je straks – om de originaliteitsrapporten te bekijken – enkel de bestandsnaam in het zipbestand kunnen gebruiken om het werkstuk aan een bepaalde student toe te schrijven.

Als je de optie ‘Niet-ingeschreven student’ wil gebruiken (om heel wat tijd te besparen bij het opladen van het zipbestand) is het daarom aangewezen dat je aan je studenten vooraf (bij het uitdelen van de opdracht) vraagt om hun voornaam en familienaam in de bestandsnaam van het werkstuk op te nemen, zoals in onderstaande figuur wordt getoond in de kolom 'Bestand'.

  1. Wanneer je (eventueel) de ontbrekende werkstukgegevens (namen en titels) hebt toegevoegd, klik je op de knop ‘Indienen’, waardoor je bij stap 3 van de oplaadprocedure terecht komt.

5.2 Studentgegevens invoeren via elektronische opdracht en 'Naamconversie'

  1. Eerder is er al op gewezen dat het aanmaken van een zipbestand, waarin de door Turnitin te controleren studentwerkstukken vervat zitten, makkelijk kan worden aangemaakt door gebruik te maken van een elektronische opdracht. Hoe je een elektronische opdracht opstelt kan je hier vinden.
  2. Je studenten kunnen vervolgens hun werkstukken via deze elektronische opdracht indienen (klik hier voor meer info).
  3. Nadat alle studenten de opdracht hebben ingediend, kan je al deze werkstukken, papers, verslagen,... heel makkelijk 'inpakken' in een zipbestand, waarin al deze werkstukken in gecomprimeerde vorm samenzitten. Hoe dergelijk zipbestand aanmaakt, kan je hier lezen.
  4. Het door Toledo aangemaakte zipbestand, kan je vervolgens downloaden naar je eigen computer en opslaan op je eigen harde schijf, zodat je het straks kan uploaden naar Turnitin.
  5. Om te voorkomen dat je bij het uploaden in Turnitin de studentnamen manueel moet intikken, zoals hierboven beschreven, kan je het zipbestand eerst in de procedure 'Naamconversie' opladen, zodat aan de bestandsnaam van elk werkstuk van elke student automatisch de studentvoornaam en -familienaam wordt toegevoegd. Klik hier om het gebruik van de procedure 'Naamconversie' door te lezen.
  6. Nadat de procedure 'Naamconversie' de bestandsnamen in het zipbestand heeft vervolledigd met de studentnamen, kan je het zipbestand opladen in Turnitin, zoals op deze pagina beschreven wordt.
  7. Je zal merken dat, wanneer je bovenstaande werkwijze volgt, de voornamen en familienamen van al je studenten automatisch worden ingevuld in het beeldscherm dat in voorgaande figuur wordt getoond: een gigantische tijdwinst!

6. Het opladen van het zipbestand bevestigen

  1. In stap drie van de oplaadprocedure worden de opgeladen bestanden niet getoond, maar wel de gegevens betreffende deze bestanden: de geaccepteerde bestandsnaam, de schrijver, het e-mailadres van de auteur en de titel van het opgeladen werkstuk.

  1. Klik op de knop ‘Indienen’ indien de getoonde gegevens juist zijn.

7. Einde van de oplaadprocedure

  1. In stap drie van de wizard wordt weer de afloop van de procedure gemeld: ‘Paper successfully submitted’.
  2. Klik op de knop 'OK' om terug te keren naar het inhoudsgebied.

  1. Hoe je de originaliteitsrapporten van de opgeladen werkstukken kan bekijken, wordt in een volgende pagina uitgelegd.

Andere onderwerpen van het zelfstudiepakket 'Turnitin':
   
Zoeken in het zelfstudiepakket 'Turnitin':
               Laatst gewijzigd: 18/11/2022 - Erik Penen en Yasmine Coninckx