Elektronische toetsen

Andere onderwerpen van het zelfstudiepakket 'Elektronische toetsen':
   
Zoeken in het zelfstudiepakket 'Elektronische toetsen':
 

Kort antwoord-vraag

1. Toelichting

Kort antwoord-vragen of 'korte open vragen' gelijken op ‘Essay'-vragen: de student kan, als antwoord op je vraag, meerdere volzinnen intikken, net zoals in een (eenvoudige) tekstverwerker. Echter de grootte van het invoerveld kan worden gewijzigd (kleiner) gemaakt, waardoor de student de suggestie krijgt om slechts een kort antwoord in te tikken.  Het intikken van een (veel) langer antwoord - net zoals in een Essay-vraag -  blijft voor de student evenwel mogelijk!

Denk er aan dat je Kort antwoord-vragen - net zoals essay-vragen - zélf handmatig moet corrigeren en dat bijvoorbeeld ‘Invulvragendaarentegen door Toledo worden nagekeken. Zolang je de open vragen in een test niet gecorrigeerd en gequoteerd hebt, kan de student het resultaat van de toets wél inkijken, maar wordt voor de open vraag geen quotering weergegeven (maar de melding 'Cijfer nodig') en wordt geen totaalscore berekend.

2. Verplicht in te voeren vraaggegevens

Kies in de keuzelijst 'Vraag maken' in het 'Toetsbord' voor het vraagtype 'Kort antwoord'.

Je komt in het beeldscherm 'Vraag met kort antwoord maken/verbergen' terecht, waarin je de vraag kan definiëren.

  1. Tik de vraagstelling in het 'Vraagtekst' veld.

    Bijvoorbeeld:
    Beschrijf kort de voordelen van Advanced Group Management

3. Optionele vraaggegevens invoeren

  1. Tik eventueel een titel in voor deze vraag
  2. Met behulp van de teksteditor kan je, zoals eerder beschreven, bestanden, figuren, videomateriaal/of hyperlinks toevoegen aan de vraagstelling: ter verduidelijking van de vraagstelling of als essentieel (te lezen en te bespreken) onderdeel van de vraagstelling.

4. Antwoordgegevens invoeren

Vul in het schermgedeelte 'Antwoord' in:

    1. het aantal tekstregels dat de hoogte van het weergegeven schrijfveld bepaalt (studenten kunnen echter, zoals reeds gezegd, veel meer tekstregels in intikken)
    2. een voorbeeldantwoord in het schrijfveld 'Antwoordtekst': dit is een voorbeeld van een verwacht antwoord, dat de student na de beëindiging van de toets kan inkijken bij wijze van vergelijking met het eigen antwoord 

5. Rubrieken invoeren

In de sectie 'Rubrieken' kan je een zogenaamde 'Rubriek' invoeren, die je als hulp bij het quoteren kan gebruiken omdat je er de beoordelingscriteria en de prestatieniveau's in kan vastleggen die je later bij het beoordelen van het antwoord zal hanteren.

In rubrieken kan je bij het beoordelen niet enkel quoteren ('punten geven') maar tevens feedback invoeren per beoordelingscriterium en prestatieniveau.

Wanneer je in de keuzelijst 'Rubriek weergeven aan studenten' een andere optie dan de standaard optie 'Nee' kiest, dan kunnen studenten de rubriek inkijken tijdens het invullen van de toets en nadat je de 'Kort antwoord-vraag' hebt beoordeeld.

Voor meer informatie aangaande het gebruik van rubrieken verwijzen naar het zelfstudiepakket 'Rubrieken' van deze Toledo-handleiding

6. Categorieën of trefwoorden toevoegen

  1. Indien je deze vraagstelling later wil hergebruiken, dan kan je op de eerder beschreven wijze categorieën, onderwerpen, moeilijkheidsgraden en trefwoorden aan deze vraag toevoegen.
  2. Je kan tevens (optionele) aantekeningen voor de cursusleiders invoeren, die nooit aan studenten getoond worden.

7. Vraaggegevens opslaan

Sla de Kort antwoord-vraag op door op de knop 'Verzenden' te klikken, waardoor Toledo terugkeert naar het 'Toetsbord'.

Wanneer je een rubriek aan de open vraag hebt gekoppeld, dan wordt dit achter de puntwaarde van de vraag aangegeven.

Bij het invullen wordt de student onderstaande vraagstelling voorgelegd. Wanneer je aan de 'Kort antwoord'-vraag een rubriek hebt gekoppeld én hebt ingesteld dat studenten deze mogen inkijken tijdens het beantwoorden van de vraag, verschijnt achter de puntwaarde een knop 'Rubrieken weergeven'.

Na het invullen van de toets verschijnt volgende feedback voor de student:


Andere onderwerpen van het zelfstudiepakket 'Elektronische toetsen':
   
Zoeken in het zelfstudiepakket 'Elektronische toetsen':
               Laatst gewijzigd: 1/11/2019 - Erik Penen