Zoeken in MS Office 2016 Algemeen-cursus:
Laatst gewijzigd: 5/09/2016

Taakvensters

Elk Office-programma is uitgerust met zogenaamde 'Taakvensters'.  In Office 2016 werd deze functionaliteit verder verfijnd na haar introductie in 2007.

1. Wat zijn taakvensters

Taakvensters verschijnen in een Office-programma langs n van de randen van je beeldscherm.  In onderstaande figuur wordt het taakvenster 'Afdruk samenvoegen' van MS Word getoond:

  1. door het tabblad 'Verzendlijsten' aan te klikken
  2. en vervolgens de knop 'Afdruksamenvoegen starten' in de gelijknamige groep
  3. wordt het taakvenster 'Afdruk samenvoegen' geopend rechts op het beeldscherm

Een taakvenster bevat een lijst met opdrachten waarvan Office onderstelt dat je ze misschien nuttig kan gebruiken bij het uitvoeren van de taak waarmee je bezig bent.

In dit voorbeeld worden in het taakvenster 'Afdruk samenvoegen' opdrachten aangeboden om in een MS Word-document tekstvelden in te voegen die, op basis van een MS Excel-bestand, worden gevuld met adresgegevens, waardoor gepersonaliseerde brieven kunnen worden afgedrukt.

2. Taakvenster verplaatsen

Je kan een taakvenster op om het even welke plaats op je beeldscherm neerzetten.

  1. Plaats de muiswijzer op de titelbalk van het taakvenster, waardoor de muiswijzer verandert van een pijltje in een kruisje.

  1. Hou de linkermuisknop ingedrukt en sleep met de muis totdat het venster de gewenste locatie bereikt heeft.

  2. Laat pas dn de linkermuisknop los.

3. Taakvensters openen

Elke Office-applicatie beschikt over meerdere taakvensters met elk een eigen lijst van mogelijkheden.  Deze taakvensters worden automatisch door het programma geopend wanneer je bepaalde taken wil uitvoeren.

4. Taakvenster sluiten

Wanneer je de hulp, die MS Office via het taakvenster wil aanreiken, niet langer behoeft, dan kan je het taakvenster sluiten door rechtsbovenaan op het sluit-icoon van het taakvenster te klikken.