Zoeken in MS Office Algemeen 2010-cursus:

Taakvensters

Elk Office-programma werd sedert Office XP uitgerust met een nieuwe functie 'Taakvensters'.  In Office 2003 en 2007 werd deze functionaliteit verder verfijnd. Ook in MS Office 2010 maken taakvenster nog steeds deel uit van de verschillende programma's.

1. Wat zijn taakvensters

Taakvensters verschijnen in een Office-programma langs n van de randen van je beeldscherm.  In onderstaande figuur wordt het taakvenster 'Illustratie invoegen' van MS Word getoond:

  1. door het tabblad 'Invoegen' aan te klikken
  2. en vervolgens de knop 'Illustraties' in de gelijknamige groep
  3. wordt het taakvenster 'Illustraties' geopend rechts op het beeldscherm

Een taakvenster bevat een lijst met opdrachten waarvan Office onderstelt dat je ze misschien nuttig kan gebruiken bij het uitvoeren van de taak waarmee je bezig bent.

In dit voorbeeld worden in het taakvenster 'Illustraties' opdrachten aangeboden om illustraties op te zoeken, te selecteren, vooraf te bekijken en in het MS Word-document in te voegen (klik hier voor meer info aangaande het werken met illustraties).

2. Taakvenster verplaatsen

Je kan een taakvenster op om het even welke plaats op je beeldscherm neerzetten.

  1. Plaats de muiswijzer op de titelbalk van het taakvenster, waardoor de muiswijzer verandert van een pijltje in een kruisje.

  1. Hou de linkermuisknop ingedrukt en sleep met de muis totdat het venster de gewenste locatie bereikt heeft.

  2. Laat pas dn de linkermuisknop los.

3. Taakvensters openen

Elke Office-applicatie beschikt over meerdere taakvensters met elk een eigen lijst van mogelijkheden.  Deze taakvensters worden automatisch door het programma geopend wanneer je bepaalde taken wil uitvoeren.

4. Taakvenster sluiten

Wanneer je de hulp, die MS Office via het taakvenster wil aanreiken, niet langer behoeft, dan kan je het taakvenster sluiten door rechts bovenaan op het sluit-icoon van het taakvenster te klikken.