Zoeken in MS Office 2016 Algemeen-cursus:
Laatst gewijzigd: 3/09/2016

Inleiding MS Office 2016

1. Nieuw in MS Office 2016

Vaak wordt van MS Office 2016 beweerd dat de verschillen met de voorgaande versies (MS Office 2013 en MS Office 2010) niet erg groot zijn.

  1. De belangrijkste vooruitgang in Office 2016 werd evenwel geboekt op het vlak van de samenwerkingsmogelijkheden van medewerkers wanneer ze aan eenzelfde document werken. Dit wordt gerealiseerd via 'OneDrive' (het vroegere 'Skydrive'), een op de 'cloud' gebaseerde online dienst van Microsoft. Zonder in detail te treden, betekent dit bijvoorbeeld dat wanneer je een document opslaat in MS Word, dit standaard in OneDrive wordt bewaard en dat, wanneer je het document later opnieuw opent, MS Word heeft onthouden op welke plek je het laatst in dat document aan het werk was.
  2. De interface (het lint) van de nieuwe Office-versie is wat strakker dan dat van Office 2013 en er werd ook een beperkt aantal functies aan toegevoegd. Sommige opdrachtknoppen en (contextuele) tabbladen werden ook hernoemd.
  3. De helpfunctie werd grondig aangepast en maakt het nu nog eenvoudiger om hulp tijdens het werken met Office in te roepen. Zo beschik je bijvoorbeeld over een nieuwe functie 'Slim zoeken' waarmee je ingevoerde zoektermen op het hele internet worden gelanceerd.

Microsoft Office 2013

Microsoft Office 2016

  1. Er werd in Office 2016 een verbeterde helpfunctie aan elk programma van de suite toegevoegd
  2. Er werden ook nieuwe grafiektypes toegevoegd aan Word, Excel en PowerPoint: 'Treemap', 'Zonnestraal',' Histogrammen', 'Box-and-whisker', 'Waterval' en 'Trechter'
  3. Het aantal standaardvormstijlen werd verhoogd door introductie van nieuwe vooraf ingestelde stijlen
  4. Er werden drie Office-thema's toegevoegd: 'Kleurrijk', 'Donkergrijs' en 'Wit'

2. Gemeenschappelijke functies

Een heel aantal functies, opdrachten en procedures van de verschillende MS Office-programma's wordt op (quasi) identieke wijze aangeboden: bestanden openen, opslaan, afdrukken,...

Daardoor worden MS-Officegebruikers in de mogelijkheid gesteld om sneller met de verschillende programma's van start te gaan en op een meer intuïtieve manier met de programma's om te gaan.

In dit (inleidend) hoofdstuk worden deze gemeenschappelijke functies toegelicht. Dit voorkomt dat ze in de komende webpagina's steeds opnieuw voor elk programma afzonderlijk moeten worden besproken. Neem dus even de tijd om de volgende webpagina's door te nemen, indien de volgende procedures en functies je niet bekend zijn: