Oefenwerkmappen MS EXCEL

1. Instructie

Voor de onderstaande procedurebeschrijving wordt ervan uitgegaan dat je het zelfstudiepakket MS Excel hebt geopend in de browser 'Internet Explorer' en dat je besturingssysteem Windows 7 is.

 1. Klik op één van de onderstaande bestandsnamen onder de hoofding 'Oefenwerkmappen' met de linkermuisknop

 1. Kies in het dialoogvenster op de knop 'Opslaan als' om het ZIP-bestand op je geheugenstaafje of harde schijf van je computer te bewaren.

 1. Navigeer in het dialoogvenster 'Opslaan als' naar de schijf en de map waarin je het oefenbestand wil opslaan en klik op de knop 'Opslaan'

 1. Klik na het downloaden van het ZIP-bestand op de knop 'Map openen'

 1. Klik met de rechtermuisknop op het zojuist bewaarde ZIP-bestand en klik in het snelmenu voor de optie 'Uitpakken'

 1. Windows vraagt in welke map de bestanden in het ZIP-bestand moeten worden uitgepakt en stelt voor om dat in een nieuwe map te doen die dezelfde naam krijgt als het ZIP-bestand ('Oefenwerkmappen'). Indien je het daarmee eens bent, klik je op de knop 'Uitpakken'.

 1. Na het uitpakken toont Windows verkenner de inhoud van de nieuwe map. Elk ZIP-bestand bevat twee werkmappen:

  1. het bestand 'Oefeningen.xlsx' of 'Bijkomende_oefeningen.xlsx' bevat de opgaven van een reeks oefeningen

  2. het bestand 'Oefeningen_Oplossing.xlsx' of 'Bijkomende_Oefeningen_Oplossing.xlsx' bevat de oplossingen van de oefeningen die in de voornoemde bestanden werden opgegeven.

 2. Dubbelklik op de naam van een bestand om het bestand te openen in MS Excel 2016.


 1. Wanneer je browser bij het openen van het bestand een beveiligingswaarschuwing toont, klik dan op de knop 'Inhoud inschakelen'.

 2. De werkmap 'Oefeningen.xlsx' en 'Oefeningen_Oplossing.xlsx' is nu klaar voor gebruik.

 3. Nadat je het eerste ZIP-bestand hebt opgeslagen, volg je dezelfde procedure om het ZIP-bestand met de bijkomende oefeningen 'Bijkomende_Oefeningen.zip' op dezelfde wijze te downloaden en de daarin opgeslagen werkmappen te bewaren.

2. Oefenwerkmappen

Oefenwerkmappen.zip: bevat de oefeningen waarnaar in de cursustekst wordt verwezen, alsook het bestand waarin de oplossingen van de oefeningen worden weergegeven

Bijkomende_oefeningen.zip: bevat bijkomende oefeningen, die niet in de cursustekst zijn opgenomen, alsook het bestand met de oplossingen van deze bijkomende oefeningen